Revive with Erik

Reiki

De Reiki behandeling vindt plaats in Zaandam op de authentieke 2e etage bij Yogadreams, de yoga studio van Myrna van Kemenade.

Er is nu een blijvende korting voor de  Reiki behandeling. €50,- voor een uur en €72,50 voor 90 minuten.  Klik HIER om te boeken 

Reiki – de energie

Over Reiki zijn boeken vol geschreven. Toch zal elke toegewijde Reikistudent moeilijk in woorden kunnen uitdrukken wat Reiki precies is. Hawayo Takata, de vrouw die de reikibeoefening van oost naar west bracht heeft hier het volgende over gezegd. Deze kracht is ondoorgrondelijk, onmetelijk en als universele levenskracht voor de mens onbegrijpelijk. Alle levende wezens ontvangen er iedere dag de zegeningen van, of ze nu waken of slapen. Zo’n vijftig jaar na deze uitspraak bleek dat met de moderne apparatuur Reiki wel te meten is. Voor het doorgronden en begrijpen hebben we waarschijnlijk nog vele jaren nodig.

De grondlegger

Dr. Mikao Usui heeft in het begin van de twintigste eeuw Reiki “gevonden” na een lange zoektocht. Hij “vond” dit op de heilige berg Kurama na lang mediteren en een wekenlange periode van vasten. Deze berg in Japan is een heilige plaats voor boeddhisten en shintoïsten. Kinderen leren op school dat op deze heilige berg wonderen kunnen gebeuren. De tekst die u ontvangt bij het betreden van de berg vertelt daar over tevens zal het ook de reden zijn waarom Mikao Usui deze plek koos voor zijn 21 dagen retraite. Tijdens deze retraite ontdekte hij een manier om een levende verbinding aan te gaan met de allesomvattende levensener­gie, de oerkracht die in oorsprong in alles wat leeft aanwezig is. Door de levende verbinding met deze natuurkracht had Mikao Usui het geheim ontdekt van heling tussen lichaam en geest. Hij gaf het de naam Reiki.

Reiki – de beoefening

Het heeft vele jaren geduurd voordat we in het westen begrepen dat er verschil is tussen de energie die “is” en de beoefening waarbij je de verbinding legt met de energie. Dit komt onder andere omdat het woord Reiki zowel voor de energie als voor de beoefening wordt gebruikt. Ondertussen zijn er vele systemen van Reikibeoefening en wordt als verduidelijking steeds meer de naam van het systeem genoemd of toegevoegd. Usui Shiki Ryoho is de naam van mijn Reiki beoefening.

Wat wordt Reiki verondersteld te doen?

Een Reikibehandeling ondersteunt de hele persoon op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Wanneer een Reikibehandelaar zijn/haar handen op een gebied van zijn/haar eigen of andermans geklede lichaam plaatst, stroomt Reiki via de behandelaar in de persoon die de behandeling ontvangt. Deze stroom kan als iedere soort van sensatie gevoeld worden – hitte, koude, vibratie, tinteling, ongebruikelijke zwaarte, of soms als helemaal geen sensatie. Een totale Reikibehandeling duurt ongeveer 60 tot 90 minuten.

U klikt HIER om te boeken

Meer informatie over Reiki kunt u hier lezen