Erik-Jan Stam

Een gezond lichaam is een fijne plek voor je geest

Ik geloof in verbinding. Als je de krachten van lichaam en geest weet te bundelen ontstaat er een stevig huis. Een plek waar rust en ruimte heersen, een fundament voor je leven.

Sinds enige tijd ervaar ik zachtheid en rust, een fijne en opbouwende staat om in te zijn. Ik heb de verbinding van lichaam en geest tot stand weten te brengen, graag deel ik mijn ervaring en kennis om jou dit gevoel ook te bezorgen. Mijn leven heeft vaak op zijn kop gestaan, zowel mijn lichaam als geest protesteerden. Afwisselend beoefende ik intensieve sporten en volgde vele uren therapie. Ik had een leidinggevende functie als salesmanager, veel gepieker en weinig rust. In 2016 werd ik ook nog geconfronteerd met een nek hernia, deels als gevolg van een overdosis stress: tijd om het roer om te gooien! Rust bleek de sleutel om de ruis uit mijn hoofd weg te laten vloeien. Deze rust heb ik ervaren met behulp van Yin Yoga, massages, gesprekken, sport en ademhalingsoefeningen. Ik leerde weer openstaan voor het leven en kwam dichter bij mijn gevoel. De liefde kwam op mijn pad en samen hebben wij een uitdagende reis gemaakt, niet alleen fysiek maar ook mentaal.

Vandaag bundel ik al mijn kennis en ervaring en draag die met liefde over aan jou.

Ik laat je graag delen in deze bijzondere technieken zodat ook jij de rust en balans kunt ervaren.

Met warme groet,

Erik-Jan Stam

Korte biografie

Energie krijg ik van masseren, yin yoga lessen en reiki behandelingen geven. Surfen is mijn passie!

Al het positieve en negatieve uit mijn verleden hebben me gebracht waar ik nu ben. Van mijn studie fysiotherapie tot de ruim tien jaar succesvolle saleservaring binnen medical devices. Van mijn burn-out tien jaar geleden tot yin yoga docent worden en alles er tussen in.

Mijn passies, interesses en gevoel komen nu samen in mijn bedrijf “Revive with Erik”

Lees verder:

Als kind zat ik al uren in de bibliotheek oosterse martiale boeken te lezen. Ik ging daar op de fiets heen en ik was graag buiten. Van huis uit heb ik hard zijn voor jezelf en prestatie gerichtheid meegekregen. Het was nooit goed genoeg helaas. Cijfers konden niet hoog genoeg zijn en prestaties konden altijd beter. Die instelling heeft mede op latere leeftijd tot een burn-out geleid. Door die burn-out ben ik gaan reflecteren op mezelf. Ik heb toen bewust besloten de overtuigingen die ik van mijn ouders heb mee gekregen te observeren en te toetsen. Zachter worden en mijn dromen gaan leven zijn vanaf toen nieuwe doelen geworden Die nieuwe doelen hebben een andere leefstijl en mindset ingeluid. Sindsdien surf ik en ben ik aikido gaan beoefenen. In beide sporten staan balans, coördinatie, gronding en realisme centraal. Dit komt ook weer terug in yoga. Yin yoga specifiek heeft me twee jaar geleden gegrepen in zijn doeltreffendheid en eenvoud. Mede door Yin yoga ben ik van een hielspoor en rugklachten afgekomen.

Waar bestaat mijn leven tegenwoordig uit? Genieten, reflecteren, gezond eten, surfen en alles rondom mijn bedrijf.  Ik werk veel samen met Willemien van Egmond van “Retreat Yourself”. Tijdens de retreats van Retreat Yourself verzorg ik de massages en yin yoga lessen.  Dit is op verschillende locaties in Nederland en Marokko en op Ibiza. Ik houd ervan de didgeridoo toe te voegen aan mijn Yin yoga lessen en op ook gedurende de retreats op Ibiza en in Marokko.